Blog

Business people attending rooftop at party

Bedrijfsuitjes

Posted on in Algemeen

De leukste bedrijfsuitjes

Zodra je in een zoekmachine zoals Google ‘bedrijfsuitje’ intypt kom je op een gigantische lijst. Sommige uitjes zijn geschikt voor groepen tussen de 2 en de 2000 mensen, anderen prijzen het uitje aan met ‘anderhalve meter afstand’ tussen de feestgangers. Zelden koersen bedrijfsuitjes aan op leerzaam of teambuilding. Hopelijk kan deze blogtekst je wegwijs maken in het enorme aanbod van bedrijfsuitjes.

Ga eens de natuur in

Een klassieker onder de bedrijfsuitjes is een dag op een sportvisboot. Over het algemeen is een sportvissersboot een voormalig vrachtschip, en waar vroeger het laadruim was, aldaar is een bar waar je kunt eten en drinken. Buiten, aan dek, is het vissen. Al heb je geen enkel benul van de hengelsport, wil het niet lukken en raken voortdurend de vislijnen met elkaar in de war, samen met collegae ben je toch flink wat uren buiten. Op het water is er altijd frisse lucht, als de zon schijnt ben je zo bruin, kortom een dag met een sportvisser mee is een ontzettend leuk bedrijfsuitje. Het is daarom ook onbegrijpelijk dat het vergeten is, dus wanneer je ‘bedrijfsuitje’ intypt in Google de sportvisboot niet bovenaan staat. Er staan wel bedrijfsuitjes in de buitenlucht, bijvoorbeeld elektrische fietsen huren in de omgeving van Volendam, maar is daar wel zoveel natuurschoon? Op het water ben je één met de natuur.

Teambuilding is altijd goed

Feit is dat je juist met bedrijfsuitjes collegae kan leren kennen. Al flink wat decennia kwamen bedrijfsuitjes in het licht te staan van teambuilding, en dat was toen karten en paintballen, terwijl nu al heel wat jaren de escape room helemaal hip is. Bij het plannen van bedrijfsuitjes is het slim om het fenomeen teambuilding niet uit te sluiten. Een aanrader is bouw een fiets voor Afrika, en dan vooral als jij en je team geen technisch beroep hebben. Samen met collegae creëer je iets nuttigs voor mensen die niets hebben. Het begint met een kaal frame en aan het einde heb je een product waar je trots op mag zijn, en waar je de medemens fantastisch mee helpt. Je leert die collega, die bijvoorbeeld een administratieve functie heeft, op een leuke manier van de andere kant kennen.

Overweeg eens sportieve bedrijfsuitjes

Een gegeven is dat de moderne mens te weinig beweegt met allerlei kwalijke gevolgen. Mocht je in een team werken waarbij jij de indruk hebt dat collegae te weinig bewegen, dan kan een bedrijfsuitje daar verandering in brengen. Samen sporten is leuk en gezellig, en natuurlijk gezond. Beach events is zoiets leuks en sportiefs met powerkiten en zeilwagens op het strand; ongemerkt gebruik je meer spieren dan verwacht. Een ander sportief bedrijfsuitje, maar dat vraagt veel budget, is een tweedaagse wintersportvakantie. Daar staat een prijs voor van iets minder dan 200,= euro per persoon, maar dat zal waarschijnlijk geen compleet arrangement zijn. Als de kosten geen rol spelen, en je wil graag een sportief bedrijfsuitje, dan is een reisje naar de sneeuw het overwegen waard.

error: Content is protected !!