Blog

Mature woman browsing the internet on a digital tablet

Het gebruik van digitale media bij het vinden van een baan

In de zoektocht naar een baan maken mensen tegenwoordig uiteraard gretig gebruik van de mogelijkheden die de digitale media te bieden heeft. Via de digitale snelweg kan soms verrassend snel een baan gevonden worden. Leuk om te weten is hoe er dan vooral gebruik gemaakt wordt van de digitale media teneinde een nieuwe baan te vinden.

Vacaturesites blijven onverminderd populair

Onderzoek heeft uitgewezen dat vacaturesites nog steeds het meest populair zijn onder werkzoekenden. Meer dan de helft zoekt in eerste instantie naar een nieuwe baan via een dergelijke website. Nog eens 33 procent zoekt naar werk door het achterlaten van een CV op een van de vacaturesites die ons land rijk is. Voorts werd duidelijk dan 21 procent zoekt naar een baan via social media en een kwart vooral de zoekmachine gebruikt.

Ook Google blijft een zeer belangrijke rol spelen

Het aantal mensen dat in eerste instantie zoekt via een vacaturesite is nog verder uit te diepen. Zo blijken mensen die een baan zoeken op milieugebied, binnen de journalistiek, de cultuur, binnen de financiële wereld en communicatie vooral gebruik te maken van de genoemde vacaturesites. Opvallend genoeg doen mensen die een baan zoeken als inkoper dat het minst vaak. In de zoektocht naar werk is en blijft Google een belangrijke rol spelen. Nog steeds geldt Google als een ideaal startpunt. Sterker nog, in 25 procent van de gevallen blijkt het zoeken naar werk te beginnen via de zoekbalk van Google.

‘Vacatures’ populair in de zoekbalk van Google

Tekenend is wel dat het zoekwoord ‘baan’ ongeveer een miljoen keer per maand ingetoetst wordt, de zoekterm ‘banen’ daarentegen wordt ongeveer 650.000 keer per maand gebruikt. Topper is wel de zoekterm ‘vacatures’ die elke maand opnieuw meer dan vier miljoen keer ingetoetst wordt. Tegenwoordig wordt ook social media gebruikt om werk te vinden. Zeker de mensen die iets zoeken binnen de communicatie doen dat en maken gretig gebruik van specifiek LinkedIn, Twitter en Facebook.

Ook werkgevers maken gebruik van social media

Social media wordt ook gebruikt door werkgevers om zo zelf kandidaten te vinden die een positie binnen hun organisatie in zouden kunnen vullen. Het gedrag op social media van de kandidaten geldt dan meteen als een soort van screening. Het online gedrag kan dus eventueel invloed hebben of je wel of niet in aanmerking komt voor een baan. Dat is toch wel een puntje, mensen zijn zich vaak niet bewust hoe vaak social media gebruikt wordt om persoonsinformatie te vinden. Iets om dus wel degelijk rekening mee te houden. Overigens wordt social media met name door de jongere werkzoekenden gebruikt. De wat oudere werklozen zoeken hun geluk – zo blijkt uit de cijfers- liever via andere kanalen.

error: Content is protected !!