Blog

Werken bij defensie?

Posted on in Defensie

Defensie biedt je iets wat veel andere werkgevers niet kunnen: de unieke kans om bij te dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. In Nederland, maar ook daarbuiten. Als militair is de kans groot dat je een tijdje naar het buitenland vertrekt. Dat kan zijn voor een vredesmissie, voor humanitaire hulpverlening of voor bondgenootschappelijke verdediging. De hiervoor benodigde ‘skills en drills’ doe je op tijdens je opleiding, in je dagelijkse werk of op oefeningen in binnen- en buitenland.

Het beroep van militair is bijzonder. Tijdens uitzendingen, oefeningen en je dagelijkse werk doe je voortdurend nieuwe kennis op, leer je samenwerken onder druk en verleg je je fysieke en mentale grenzen. Ook ervaar je wat écht kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Voordat je echt aan de slag gaat, volg je een opleidingstraject dat wij voor je betalen. Dit bestaat in elk geval uit de Algemene Militaire Opleiding waarin je militaire kennis en vaardigheden opdoet, en een vaktechnische opleiding waarin je je voorbereidt op je toekomstige functie. Vanaf het moment dat je in dienst treedt ontvang je salaris, dus ook tijdens je opleiding.

Je carrière bij Defensie bestaat uit een aantal fases. In de eerste fase volg je je opleiding. Hierna begint een periode van baanzekerheid, die afhankelijk van je functie 4 tot 7 jaar duurt. Na deze fase bespreken we samen met jou of je je carrière vervolgt binnen Defensie, of dat je liever verdergaat in de burgermaatschappij.

Als je bij Defensie komt werken, kun je op onze kosten je rijbewijs B halen. In sommige (chauffeurs)functies kun je bij onze rijopleidingscentra zelfs aanvullende rijbewijzen halen. Denk bijvoorbeeld aan het vrachtwagenrijbewijs of een rijbewijs voor pantservoertuigen. Ga je werken bij Defensie en heb je al je rijbewijs B? Dan vergoeden wij de kosten tot een maximum van € 2.000,– voor het volgen van een voertuigbeheersingscursus, of de theoretische en praktische vaardigheden met andere motorvoertuigen of aanhangwagens.

Defensie is niet zomaar een werkgever. Een baan bij Defensie is een investering in je toekomst. Als militair doe je unieke werkervaring op en ontwikkel je belangrijke competenties, zoals flexibiliteit, stressbestendigheid, verantwoordelijkheid en leidinggeven. Allemaal vaardigheden die gedurende je carrière goed van pas komen, of je die nu binnen of buiten Defensie voortzet. Want er zijn veel werkgevers die graag een ex-militair in dienst nemen.

Voor een laag maandbedrag (ongeveer 70 euro netto) ben je als militair zeer uitgebreid collectief verzekerd bij Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht (SZVK). En als het nodig is, kun je kosteloos terecht bij onze eigen artsen, tandartsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Omdat we een werkgever zijn die veel van mensen vraagt, bieden we een goed basissalaris. Als militair ontvang je daarnaast structureel een Vergoeding voor Extra Beslaglegging (VEB), een vakantie- én eindejaarsuitkering. Bovenop je basissalaris en je standaardtoelages kun je ook in aanmerking komen voor een uitzend- of oefentoelage, onregelmatigheidstoeslag en andere vakspecifieke toelages.

(bron: www.werkenbijdefensie.nl)

error: Content is protected !!