Blog

Werken en leren

Je bent net klaar met je studie en je weet eigenlijk nog niet echt welke baan je exact wilt. Wat je wel weet, is dat je heel veel energie hebt, ambitieus bent en wilt blijven ontwikkelen. Je staat natuurlijk nog aan het beginpunt van je carrière en je bent toch nooit klaar met leren. In dat geval is werken en leren de ideale combinatie voor jou. Je kunt dan ervaring opdoen en ondertussen blijven ontwikkelen.

Ontwikkeling

Alles draait om jouw ontwikkeling. Je kunt terwijl je werkt een deeltijdopleiding volgen om je verder te ontwikkelen in jouw arbeidsveld. Je kunt tussendoor diverse cursussen volgen en trainingen krijgen om jouw horizon te verbreden in jouw vakgebied zodat je steeds beter en beter wordt. Op deze manier kun jij jezelf ontwikkelen tot een ware professional waar elke werkgever van droomt; iemand met ervaring uit de praktijk plus de vereiste kennis! Hieronder volgen nog 5 voordelen van werken en leren.

1. Een voorsprong op andere starters
Je kunt een flinke voorsprong krijgen op andere starters als je werkt en leert tegelijk. Buiten het feit dat je alles te weten komt over je arbeidsveld, regelt men ook een baan voor je. Daardoor kun je je opgedane kennis meteen inzetten in de praktijk, terwijl je blijft leren. Hierdoor ontstaan ook vaak nieuwe mogelijkheden binnen het bedrijf waarin je werkzaam bent, zodat je bijvoorbeeld kunt doorgroeien.

2. Loopbaanbegeleiding
Bedrijven houden van leergierig personeel. Personeel die (mee) wilt groeien. Als je bij een bedrijf een werk- en leertraject in stapt, heb je het voordeel dat de manier waarop jij je ontwikkelt nauwlettend wordt gemonitord. Je krijgt een goede begeleiding op het onderste uit de kan te halen met betrekking tot jouw leertraject. Het voordeel hiervan is dat je veel sneller kan groeien.

3. Opleiding betaald door werkgever
Opleidingen zijn vaak best prijzig. Je kunt tijdens het indienen van de jaarlijkse inkomstenbelasting wel een deel terugkrijgen, maar dan heb je nog steeds zelf geïnvesteerd. Indien je besluit een werk- en leertraject te gaan volgen wordt de opleiding in de meeste gevallen volledig of grotendeels vergoed. Ideaal dus! Je krijgt gewoon een salaris en je hoeft geen zorgen te maken over een studieschuld of iets dergelijks. Je ontwikkelt jezelf en tegelijkertijd verdien je geld.

4. Je krijgt meer zelfkennis
Je verdiepen in je vakgebied gebeurd sowieso gaandeweg, maar tijdens dit hele traject van werken en leren zal je ook je zelfkennis vergroten. Je komt er bijvoorbeeld achter wat je sterke en zwakke punten zijn. Je gaat merken hoe je reageert op bepaalde gebeurtenissen en je sociale vaardigheden zullen groeien tot een heel ander niveau. Het is dus ook erg interessant op het gebied van persoonlijke groei!

5. Je bouwt een netwerk op
Niet alleen jij zal zich in dit traject bevinden. Er zijn een hoop mensen die kansen zoals deze maar al te graag met beide handen aanpakken en je zal hoogstwaarschijnlijk zelfs met hen samen moeten werken, trainingen moeten volgen en misschien zelfs aan bepaalde projecten moeten werken. Dit resulteert in een groter netwerk waar je met mensen in aanraking komt met dezelfde zakelijke interesses en ambities, waardoor je nog meer kan groeien.

error: Content is protected !!